header AATT

Geschiedenis

Eind 1992 besloten enkele Aarschotse sportievelingen die via de Knoet mekaar gevonden hadden op de Limburgse recreathlons om het Aarschots Triathlon Team op te richten. Al snel waren we met een 20-tal atleten van allerlei pluimage.

Het voornaamste uithangbord van AATT was in die eerste jaren de Hagelandse recreathlon die elk jaar een paar honderd moedigen naar de Grote Markt lokte. Stilaan groeide het aantal leden en ook de prestaties werden beter. Het tweede jaar kwam Pecotex als hoofdsponsor op de uitrusting en vanaf toen waren zwart en geel onze geliefde kleuren. Het ledenaantal steeg tot vijftig en tal van nieuwe activiteiten zagen het licht. Ook de prestaties gingen in stijgende lijn en voor het eerst dook AATT op in de top-10 van het Belgische Superprestige-klassement. In dat jaar (1996) werd ook de inmiddels tot over de grenzen bekende Plas Triathlon, nadien aangevuld met de Hageland Power Triathlon, geboren.

Voor het begin van '98 hadden we tevens onze eerste topper te pakken. Dirk Van Gossum kwam onze rangen vervoegen en wat dat voor de uitstraling van de club betekent is zonneklaar.

Sinds 1996 is ook de strijd om de titel van clubkampioen een weerkerend feit. Deze wil de atleet die zich dat seizoen het meest voor de club heeft ingezet tijdens zowel wedstrijden als activiteiten belonen.

Iets nieuwer is de verkiezing van AATT-er van het jaar, dewelke door stemming door de atleten wordt verkozen. In 1999 werd Eddy Colebunders door zijn clubgenoten met deze eer bedacht en in zowel 2000, 2001 als 2002 was het niet geheel onverwacht Dirk Van Gossum (IronMan Lanzarote winnaar) die met de trofee naar huis ging. Kurt Alderweireldt werd na een puike prestatie in de IronMan van Zurich en Florida met deze eer bedacht.

Van 2002 tem 2013 trad het AATT aan in de clubkleuren zwart-grijs/wit met als hoofdsponsor Toptours.

2002 kledijontwerp
2002ploegfoto_aatt
2002 ploegfoto
Sinds 2014 is daar een 3de kleur bijgekomen en is Chapewerken Vertessen onze hoofdsponsor geworden.

2014 kledijontwerp
2014 ploegfoto

Nieuw sinds 2014 is de titel van clubkampioene. Jessy Beynaerts was de allereerste die deze titel mee naar huis mocht nemen. Op zondag 19 juli 2015 was er onze triathlon-wedstrijd. Speciaal dit jaar was dat het 20 jaar triathlon was! Speciaal voor deze gelegenheid hadden we een 3de wedstrijd georganiseerd, nl een Start-To-Triathlon voor maximum 50 atleten. En voor de Plas Triathlon hadden we de aantal inschrijvingen met 50 uitgebreid. Hierdoor stonden in totaal voor de 3 wedstrijden 600 atleten aan de start! Een record voor AATT! Begin 2015 bereikte we het max aantal leden van 50. Door het enorme succes werd het max opgetrokken naar 60.

Sinds 2014 houden we buiten het algemeen clubkampioenschap ook een kampioenschap over 1 wedstrijddag. De eerste editie ging door tijdens de 1/8 van Mechelen. De eerste winnaars waren Benny Peeters en Jessy Bernaerts. Editie 2015 was tijdens de 1/8 van Baal. Titel voor Benny Peeters en Kathleen Sterckx. Maar liefst 30 AATTers stonden aan de start in Balen Eli Iwens ( 75) Werd voor de zoveelste keer Wereld en Europees Kampioen. Ook in 2015 werd onze atlete Kathleen Sterckx op de Triathlon World Beurs verkozen tot age-group triatlete van het jaar! Een bekroning van een topjaar! Sinds het najaar van 2015 bieden we onze atleten ook een extra wintertrainingen aan. 3 keer per maand krijgen we loop – en stabilisatietraining ofwel Pilates

2017 ploegfoto

Overzicht bestuur doorheen de jaren: